Kako da budete najbolja verzija sebe?

Možete živeti ispunjenim i efikasnim životom a da pri tom ne morate da menjate ono što zaista jeste. Dovoljno je da odbacite ono što nije vaše, što ste dobili odgajanjem, vaspitanjem i na druge razne načine u procesu prilagođavanja okruženju.

Vaša prava suština, vaša posebnost sa kojom ste rođeni treba da dođe do izražaja i da se realizuje. Realizacija vašeg ličnog potencijala će dati viši smisao i zaokruženost vašem životu, to je stvarna sreća. Unutar vas postoji čitav jedan svet mogućnosti. Talenti sa kojima se rađate su vaše neprocenjivo blago. Posedujte unutar sebe sve što vam je potrebno da živite srećni, ispunjeni sa višim smislom u blagostanju.

Šta je to što vas sprečava da u potpunosti  realizujete vaše potencijale sa kojima se rađate? To je isto kao da imate auto koji ima šestostepeni menjač i može da razvije brzinu do 260 km/h  a vi ga vozite u drugoj brzini 60 km/h. Nezadovoljni ste jer vas obilaze na putu, motor je bučan i to vas čini nervoznim, mučite i sebe i auto. Postavlja se pitanje, zašto ne vozite u skladu sa potencijalom koji auto pruža?  Smatrate da nemate dovoljno iskustva i da niste sigurni pri većoj brzini?  

Postoji rešenje. Uzmite dodatne časove vožnje kod instruktora vožnje koji će vas naučiti da razvijete potrebne veštine za bezbednu vožnju. Zar nije jednostavno? To isto možete da uradite i vezano za razvoj vaših potencijala. Lepota života je živeti u skladu sa svojim potencijalima.

Za početak treba otriti koje to potecijale posedujete, mapirati mesta gde je vaše blago. Sledeći korak je prepoznati vaš sistem vrednosti, zapravo šta je to za vas u životu važno. Otkriti šta je to što vas pokreće, šta vas motiviše. Prepoznati koje blokade efikasnosti vas sprečavaju da realizujete potencijale u potpunosti. Sa svim tim podacima pravi se najbolji mogući scenario za otklanjanje blokada efikasnosti i realizaciju potencijala.

Svako od nas u sebi nosi unutrašnji razvojni program koji nas upućuje na to da  svakim danom budemo bolji u odnosu na sebe od pre. Zahvaljujući tom programu možemo pokrenuti motivaciju za pomeranjem sopstvenih granica. Svaki put kada pomerimo sopstvene granice osećamo veliku količinu zadovoljstva i sreće i više volimo sebe. Ovaj program nas takođe vodi po putu ostvarenja ličnih potencijala. Nema drugog puta za trajni osećaj ostvarenja sopstvene svrhe osim da postanemo najbolja verzija sebe.

 

 

Dođite na mesto gde niste sami.

Mesto gde imate podršku da budete ono što jeste.

Mesto vašeg povratka sebi.

Holistički Centar Balans

Leave a Comment

Your email address will not be published.

8 + 13 =