Reiki

Reiki je isceljujuća kosmička energija i sistem holističkog lečenja koji se na toj energiji zasniva. Tokom tretmana terapeut/isceljitelj polaže ruke na pacijenta i time prenosi ovu blagotvornu energiju na njegovo bioelektromagnetno polje.

Prema klasifikaciji Nacionalnog centra za komplementarnu i alternativnu medicinu pri američkom Nacionalnom institutu za zdravlje, Reiki spada u medicinu biopolja. Savremena primena Reikija počinje 20-tih godina prošlog veka u Japanu kada Mikao Usui, osnivač Reikija, formuliše i prvi uspešno primenjuje i podučava ovaj sistem prirodnog lečenja.

Od mnogobrojnih pozitivnih efekata, najpoznatiji su:

→ smanjenje napetosti, stresa

→ opšte psihofizičko opuštanje

→ povećanje samoisceljujućih sposobnosti organizma

→ pružanje pomoći pacijentu prilikom pripreme za operaciju i skraćenje i olakšanje postoperativnog oporavka

→ jačanje imunog sistema, poboljšavanje fizioloških procesa u organizmu (npr. krvnog pritiska i rada srca)

→ smanjenje psihosomatskih problema

Kako se radi?

Metoda primanja Reikija vrlo je jednostavna. Osoba koja želi primiti tretman jednostavno se smesti u udoban položaj, bilo ležeći ili sedeći. Reiki je baziran na polaganju ruku na određene delove tela. Svaki deo tela se tretira nekoliko minuta. Tretman reikijem može se provesti bilo gde i u bilo koje vreme, nije potrebna nikakva posebna oprema. Osoba koja radi sa energijama Reikija samo je protočni kanal koji provodi univerzalnu životnu energiju. Kompletan tretman traje oko četrdeset minuta, a osoba na kojoj se provodi tretman može osetiti kako telo vibrira ili toplinu na delovima tela iznad kojih se nalaze ruke terapeuta, opuštenost, može ući i u san.

 

 

 

Kao i sve alternativne metode, Reiki nije zamena za medicinske metode. Jedna je od najboljih „pomoćnih“ terapija za ozdravljenje i samoozdravljenje, dovoljan za ublažavanje ili čak uklanjanje mnogih psihosomatskih problema i blokada. Oporavak i ozdravljenje su 4 – 10 puta brži od prognoziranog ukoliko su se paralelno sa lečenjem primenjivali i Reiki tretmani. Sve bolnice na Zapadu imaju svoje Reiki terapeute.

 

Dođite na mesto gde niste sami.

Mesto gde imate podršku da budete ono što jeste.

Mesto vašeg povratka sebi.

Holistički Centar Balans

Leave a Comment

Your email address will not be published.

4 × four =