Moć promene – Theta terapija

Ova vrsta terapijske tehnike koristi prirodno theta stanje mozga za reprogramiranje podsvesnih uverenje koja nisu funkcionalna za naš život. Postavlja se pitanje zašto koristimo uverenja koja nam ne donose dobro. Zato što ih nismo osvestili već po navici razmišljamo i funkcionišemo.

Prvi korak u promeni je osvešćivanje sadržaja iz podsvesti ili pojednostavljeno, da postanemo svesni toga šta mislimo i kako. Kvalitet naših misli odredjuje kvalitet našeg života. Sve dok radimo po automatizmu koji je negde duboko snimljen u našoj podsvesti ne možemo govoriti o preuzimanju odgovornosti za svoje misli.

Drugi korak je primenjivanje proverene terapijske tehnike kojom možemo otkloniti prvenstveno emocionalne blokade koje su posledica nefunkcionalnih uverenja a zatim ta uverenja zameniti funkcionalnim.

Theta healing nam u tom procesu olakšava promenu. Koristi prirodno stanje naših moždanih talasa kao kada smo usvojili uverenja iz našeg bliskog okruženja. Prvih sedam godina u razvoju smo otvoreni programiranju raznim vrstama uverenja. Deca u uzrastu od druge do šeste godine života funkcionišu na theta talasima. Sve što tada usvoje urezuje se duboko u njihovu podsvest i to kasnije utiče na život, način razmišljanja i donošenja odluka. U tom periodu se formiraju uverenja o tome ko smo, kakve su nam sposobnosti, šta je dobro za nas a šta ne, do toga kakav je svet oko nas i kako funkcioniše. Sve je to u ranom detinjstvu “snimljeno” u našu podsvest bez našeg uticaja i volje. Dobili smo u nasleđe uverenja naših roditelja, a oni od svojih i sve tako sa kolena na koleno dok to ne osvestimo i promenimo.

Dođite na mesto gde niste sami.

Mesto gde imate podršku da budete ono što jeste.

Mesto vašeg povratka sebi.

Holistički Centar Balans

Leave a Comment

Your email address will not be published.

5 × one =