Vesna Dimić

Ko sam ja?  

Vesna Dimić, rođena Šapčanka, zaljubljenik u život, majka dva odrasla momka, preduzetnik, koleginica, prijatelj, sestra, komšinica…

Osnovala sam u Novom Sadu Centar za edukaciju, lični i profesionalni razvoj “Balans”, čiji sam i Predsednik.

Bavim se Analizom i razvojem individualnih potencijala kao i otklanjanjem blokada efikasnosti.

Organizujem i vodim seminare i iskustveno – edukativne radionice na teme: 

  • Asertivne komunikacije- Asertivnošču do Autentičnosti
  • Manipulacije u partnerskim odnosima
  • Efikasnog načina prevladavanja stresa
  • Izgradnje samopouzdanja
  • Prevazilaženje anksioznosti i paničnih napada kroz osnaživanje ličnosti

Moj razvojni put

 Prvo što sam u životu naučila je da se brzo prilagidim novonastalim uslovima zahvaljujući čestoj promeni mesta boravka i okruženja u kom sam odrastala. Razvila sam veštinu posmatranja detalja, na osnovu čega sam mogla da predvidim ponašanja drugih i brzo odreagujem. Iz ove perspektive sam zahvalna jer tako sam razvila životnu snalažljivost.

Zahvaljujući takvom pristupu moj prvi dodir sa predmetom psihologijom u srednjoj medicinskoj školi kod mene je izazvao oduševljenje. Počela sam da čitam literaturu iz psihologije, sve do čega sam  mogla doći. Na žalost po završetku srednje škole nisam bila u prilici da upišem fakultet. To su bile nesrećne devedesete. U nekom trenutku sam se udala, rodila dvoje dece i sa suprugom  razvila privatni posao kojim sam ostvarila materijalnu sigurnost, samo. Bilas am nezadovoljna, osećala sam se neostvarenom, osećala sam kao da ne živim svoj život, već da ispunjavam očekivanja drugih. Na žalost i u ispunjavanju tihh očekivanja nisam bila uspešna. Niti sam bila to što jesam a nisam tačno znala ko je ta osoba koja sam postala, niti sam bila po meri onih, meni najbližih, čija sam očekivanja, mislila da ispunjavam.

Vratila sam se čitanju jer to mi je bilo uvek dostupno, počela da posećujem seminare ličnog razvoja. Krenula sam na putovanje , višim smislom, potraga za unutrašmjim ispunjenjem. Prelomna tačka za povratak sebi je bio  razvod. Ljubav prema psihologiji me je držala da istrajem i kada mi je bilo najteže i motivisala me da upišem fakultet. Upisala sam  psihologiju kao redovan student i odselila  se ubrzo potom  sa decom u Novi Sad. Puno energije, truda i rada mi je bilo potrebno da bih uskladila ulogu majke i studentkinje. Nakon završenih osnovnih studija psihologije, završavam i master iz poslovne psihologije. Uporedo sa fakultetom počinjem sa raznim edukacijama jedna od njih je bila za psihoterapeuta.

Moja misija?  

Moja misija je da osvešćujem ljude da postanu svesni svojih potencijala, svog blaga koje nose unutar sebe. Inspiriše me rad sa ljudima i njihovi pomaci. Verujem u dobro u ljudima. Verujem u njih  dok ne postanu svesni sebe i dok ne počnu da veruju sami u sebe. Verujem da smo svi na neki način povezani! Svako od nas može da ostvari ono što istinski želi. Podstičem ljude da se bave ličnim razvojem, izgradnjom sebe, da prihvate i zavole sebe, da budu bolji prvenstveno sebi pa onda i svom okruženju.

Motivišući druge u svom okruženju, svakodnevno motivišem i sebe na razvoj, pomeranje soptvenih granica gradim nove navike.  Svojim primerom budim uspavane potencijale kod svojih klijenata i ljudi koji dođu u dodir sa mnom, pomažemi im kroz lično iskustvo,  kao i stečeno znanje, da budu autentični i svoji i da žive u skladu sa svojim potencijalima.

Šta me inspiriše i šta volim

Inspiriše me šetnja po prirodi, tako punim “baterije” i podstičem kreativnost. Bavim se jogom to mi daje fleksibilnost u fizičkom i mentalnom smislu. Život je kao joga. Bavim se meditacijom. Volim pozorište. Volim da pevam a ne znam. Volim pozitivne, kreativne, nasmejane ljude. Inspiriše me da budem okružena krativcima. Volim more. Volim šampitu i vanilice kakve je pravila moja baka.

Inspirišu me moja deca da budem što bolja verzija sebe da bi im bila dobar primer kako i oni mogu da žive svoju autentičnost.

Autorska dela

Autor sedmonedeljnog programa “Asertivnošću do autentičnosti”

Autor dvanaestonedeljnog edukativnog programa „Prevazilaženje anksioznosti i paničnih napada“

Autoredukacije „Manipulacija u partnerskim odnosima“

♦ U toku priprema programa Mind Balance

Sertifikacije

♦ Sertifikovani trener asertivne komunikacije od strane TIM Centar;

♦ Sertifikovana od strane Kognitivnog Instituta u Štutgartu za primenjivanje postupka Analize Individualnih Potencijala (AIP);

♦ Subspecijalizacija iz primena KBT-REBT-a na specijalne kliničke slike ansksiozni poremećaji, specifične fobije, burnout, hronični stres kao i u poslovnom savetovanju od strane Instituta za kognitivni menadžment iz Štutgarta;

♦ Obuka iz Emocionalnog metoda autora Marjana Tošića;

Edukacija iz O.L.I. Psihodinamske Integrativne Psihoterapije;

♦  Obuka iz Terapije prihvatanjem i posvećenošću (eng. Acceptance and Commitment Therapy, ACT)- bazični nivo;

♦ Sertifikovana za primenu ATOS metoda, tehnike harmonizacije koja služi za uklanjanje posledica stresa i razvoja kreativnih potencijala;

♦ Sertifikovana od strane Patrika Balinta za primenu Regresivne terapije;

♦ Sertifikovani Reiki master – učitelj;

♦ Licencirani Joga instruktor.

Dragana Rukavina

Ko sam ja?

Dragana Rukavina, diplomirani sam psiholog, sertifikovani nutricionista, theta healing praktičar, reiki praktičar. Rođena sam u Novom Sadu 09.07.1989. Završila sam srednju medicinsku školu,  nakon koje upisujem studije poslovne psihologije. Inspirisana radom sa ljudima, počinjem da vodim radionice edukativnog karaktera i nastavljam da usavršavam svoje znanje. U jednom momentu svog života odlučujem da se oprobam u ulozi stjuardese. Dobijam posao i selim se u Qatar gde provodim 6 nezaboravnih godina. Posao stjuardese dao mi je privilegiju da proputujem svet, sarađujem sa ljudima iz preko 120 zemalja sveta, usavršim svoje komunikativne sposobnosti i isto tako izgradim prijateljstva koja traju sve do danas. Početkom 2020-te godine putujem za Peru gde provodim 4 meseca. Prolazim ceremonije Peruanske tradicionalne medicine, poznatije pod imenom Ayahuasca, San Pedro ili ti Huachuma, cambo ( žablji otrov) i mnoge druge. Iskustvo i znanje koje sam ponela iz Perua samo je još više učvrstilo moju želju da radim sa ljudima, da im pomažem da upoznaju, prhivate i vole sebe.

Čime se tačno bavim? Motivišem ljude kako bi ostvarili svoj puni potencijal kroz promenu pristupa načinu životu,  izbalansiranu ishranu, prihvatanju i ljubavi prema sebi.

Sertifikacije

♦ Diplomirani psiholog, Studije poslovne psihologije

♦ Sertifikovani Theta healing praktičar

♦ Sertifikovani Nutricionista

♦ Sertifikovani reiki praktičar