Thetom do promene uverenja

Terapijska tehnika – Theta isceljivanje pomaže u uklanjanja nefunkcionalnih uverenja koja nas ometaju da bi živeli život sa lakoćom, u skladu sa svojim potencijalima. Uverenja su duboko arhivirana u našoj podsvesti tako da tehnikama koje rade na racionalnom nivou teško da možemo dopreti do dubljih nivoa. Naš nesvesni Um je programiran našim ranijim iskustvima, traumama, emocionalnim blokadama, ograničenjima koja su nam najverovatnije već u ranom detinjstvu stvorena. Sadrzaji iz podsvesti nam utiču na percepciju trenutnog stanja i na taj način nas predisponiraju da ponavljamo iskustva.

Na primer: ako smo odgajeni u okruženju gde se rešavaju sukobi svađom, agresijom pa ponekad i nasiljem tada smo više perceptivni da u svom životu budemo privučeni partnerom sa kojim bi ponavljali model razrešavanja konflikta koji nam je već poznat. Zato što u uzrastu od nekih 6 meseci do oko 6-7 godine starosti naš mozak je u theta stanju moždanih talasa i tada sve što se dešava oko nas memorišemo u svoju podsvest bez kritičkog osvrta na sadržaje. Ne postoji kapacitet za procenu da li je nešto dobro ili loše već samo prihvatimo po principu, tako je kako je.

Kasnije u životu kada na osnovu ličnih iskustava počnemo da nam se dešava slično ili potpuno isto (emocionalni doživljaj koji nam je poznat iz detinjstva) može da utiče u dva pravca na nas. Prvi je da potpuno nesvesno proživljavamo slično, ponavljamo iskustvo a drugi je da zahvaljujući kritičkom umu damo zabranu na taj oblik ponašanja i odemo u drugu krajnost. Postane nam neprihvatljivo takvo ponašanje. Kako možemo znati da posedujemo neki model ponašanja (iza koga u osnovi je uverenje koje je formirano u ranom detinjstvu) tako što to osuđujemo i neprihvatljivo nam je kada vidimo kod drugih. Ovo je jedna posebna tema o kojoj ću naknadno pisati.

 

Theta isceljivanje deluje na svim nivoima, fizičkom (telesnom), emocionalnom, mentalnom i duhovnom. Imamo mogućnost da osvestimo modele koji se nalaze u nesvesnom i da ih zamenimo modelima koji će nam doneti više prihvatanja stvarnosti, više životne radosti, ljubavi i blagostanja.

Kako “radi” Theta isceljivanje?

Tako što koristimo theta talase, one iste koji su korišćeni u detinjstvu kada smo na našu žalost memorisali programe (uverenja i ponašanja) koji nisu naši, nego smo bili nemi posmatrači i povodom toga nismo mogli ništa da učinimo. Testiramo se na program koji smo osvestili. Radi se mišićni test.  Kada uđemo u theta stanje moždanih talasa postajemo svesni kada je trauma nastala, prolazimo mentalno kroz tu trauma, otklanjamo emocionalne blokade koje su memorisane u našoj podsvesti i u našem telu (automatski i njih oslobađamo) zamenjujemo funkcionalnim uverenjem koje je dobro za nas. Uradimo ponovo mišićni test koji pokazuje da li smo uspešno zamenili staro, nefunkcionalno uverenje. Kada test pokaže da je proces “instaliranja” odrađen, novo uverenje je utisnuto u našu podsvest tada smo spremni na nova životna iskustva koja smo sami, svesno odabrali.

 

 

Dođite na mesto gde niste sami.

Mesto gde imate podršku da budete ono što jeste.

Mesto vašeg povratka sebi.

Holistički Centar Balans

Leave a Comment

Your email address will not be published.

fourteen + nine =